Mi leszek ha nagy leszek?  
Egyesített Iskola (Dunaszerdahely)
 
Iskolánk

Az intézmény típusa: többcélú egyesített iskola, gyógypedagó;giai nevelési-oktatási intézmény
Oktatási nyelve: magyar.

      Az intézményünkben Dunaszerdahely város és környéke sajátos nevelési igényű tanulóinak szegregált képzése folyik, de más járásokból is fogadunk diákokat, amennyiben a szülők által igényelt iskolatípus az adott járásban nem létezik. Tanulóink (középsúlyos, súlyos) értelmi és érzékszervi, testi fogyatékos, autista vagy beszédzavarral küzdők.
Képzési formáink: általános iskolai oktatás,
                             
szakiskolai képzés.

    Az intézményhez tartozik még egy gyógypedagógiai tanácsadási központ is, amely a járás iskoláinak nyújt szakmai szolgáltatást. Képzett pszichológus és gyógypedagógusok végzik a kivizsgálásokat.

    Az intézmény 6 osztályában - családias légkörben - 39 tanulóval folyik az oktató-nevelő munka. Az általános iskolai képzéssel 4 osztályban foglalkoznak - évfolyamok szerint összevonva (1-4 évf. és 5-10 évf.) -, ezekből két osztály az autisták számára alakult. További két osztályban folyik készségfejlesztés - az alapiskolát befejező tanulók részére -, amely célja a tanulók integrálása a társadalomba, valamint a családban végzett tevékenységek készségszintű elsajátítása, lehetővé téve számukra egy viszonylag önálló élet kialakítását. Egyéni pedagógiai programm alapján 11 tanulóval foglalkozunk.

     Nyolc pedagógusunk közül öten gyógypedagógiai képzettséggel rendelkeznek. Az oktató-nevelő munkát három pedagógiai asszisztens segíti.

    Intézményünknek egy európai uniós számítástechnikai képzési és támogatási programm keretén belül nagyon modernül felszerelt számítástechnikai terem kialakítására nyílt lehetősége. A konyhai kisegítő munkafolyamatok begyakoroltatása az iskola konyhájában történik.

   Iskolánk a Szabó Gyula utcai Építészeti Szakiskola épületeiben található meg.

Egyesített Iskola

Gyulu Szabóa 1
929 01 Dunaszerdahely
Telefon: 0905518308

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::